Kompanija Wine Time d.o.o. je osnovana 2013. godine i ekskluzivni je uvoznik GIN MARE-a i TONIC WATER-a 1724. i distributer vina iz Francuske, Italije, Španije, Portugalije i Amerike
Ovo je vrhunsko suvo, belo vino od Tamjanike , srpske autohtone sorte vinove loze.
OSOBINE:
Svetložute je boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu poigravanje aroma sa prelazima od leprsavih cvetnih i muskatnih nota do zrele vocnosti koja vinu daje dozu ozbiljnosti.
GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se uz bela mesa , salate i riblje specijalitete.
Ovo je kvalitetno suvo, belo vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom dve sorte i to Grenache Beli i Colombard.
OSOBINE:
Svetložute je boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu veoma intenzivno na poljsko cveće sa primesom citrusnih nota. Na ukusu lagano, neopterćujuće, pitko sa intenzivnim citrusnim notama ananasa i limete.
GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se kao aperitivno vino, na cašu bez hrane, a kada se služi uz jelo savetuju se u kombinaciji sa laganim salatama, gavunima, karpaćom od lososa.
Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%. Odležao u prohromskim tankovima.
OSOBINE:
Svetložute boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu se oseća mineralnost svežina i blagi miris ananasa. Na ukusu svež, citrusan, sa ukusom ananasa i limete.Izrazito kremaste strukture
GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se uz ostrige, rakove sa puterom od belog luka, špagete sa vongolama ili školjke.
Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%. Odležao u barrique buradima od francuskog hrasta 6 meseci.Dolazi iz vinograda Vallons.
Osobine:
Intenzivno žute boje. Na mirisu veoma citrusnih tonova sa primesom vanile, badema i lešnika. Na ukusu jako puterkast sa tonovima citrusa, manga i prezrelog voća.
Gastronomski savet:
Preporučuje se uz krabe sa sosom od vrganja, dimljenog basa, dimljenu pastrmku ili ribu list.
Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije.Proizvodi se od sorte grozdja Chardonnay 100%.Odlezao u barrique buradima od francuskog hrasta 12 meseci.Dolazi iz vinograda Valmur
Osobine:
Intenzivno žute boje. Na mirisu veoma citrusnog mirisa sa primesom vanile, badema, lešnika, meda i pčelinjeg saća. Na ukusu jako puterkast sa ukusom meda, vanile i bagrema.
Gastronomski savet:
Preporučuje se uz stare kravlje sireve, brie sir, kozice, jastoga, dimljenu ćuretinu, dimljenu piletinu, mladu piletinu sa tartufima
Radi se o kvalitetnom suvom belom vinu sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%.
Osobine:
Svetložute boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu veoma intenzivnog citrusnog tona tipičnog za sortu. Na ukusu je veoma mineralan, a preovlađuje citrusni ton dok je istovremeno veoma kremast i živahan.
Gastronomski savet:
Preporučuje se uz sve vrste rečnih riba, brancina, paste sa belim sosevima, ćuretinu u mlincima.
Kvalitetno suvo roze vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom dve sorte i to Grenache Crveni i Cicault.
Osobine:
Svetlocrvene je boje sa rubin odsjajem. Na mirisu veoma intenzivan miris cveća i šumskog voća. Na ukusu lagano, neopterćujuće, pitko sa intenzivnim voćnim notama.
Gastronomski savet:
Savetuje se kao aperitivno vino, na čašu bez hrane, a kada se servira uz jelo dobro se slaže sa salatama sa pilećim mesom, cezar salatom, pilećim i ćurećim belim mesom, kao i sa pastom milaneze.
Izuzetno kvalitetno suvo crveno vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom tri sorte i to Grenache Crveni, Merlot i Cabernet Sauvignon.
Osobine:
Svetlo crvene boje sa ljubičastim odsjajem na rubu čaše. Na mirisu veoma intenzivno šumsko voće, borovnica i drenjina, dok na ukusu ima i primesa začina od kojih dominira crni biber.
Gastronomski savet:
Preporučuje se kao vino na času bez ikakve hrane, a inače se dobro slaže sa karpaćom od bifteka, ćuretinom u mlincima, teletinom ispod sača, kao i jaretinom.
Vrhunsko
suvo belo vino koje potiče iz regije Venetto u Italiji. Proizvodi se
od sorte grožđa Pinot Grigio 100%.Inače je to crvena sorta grožđa
koja daje vrhunska bela vina.
OSOBINE: Svetlo žute boje. Na nosu preovlađuju note dinje i kandiranog voća.
Na ukusu prezrele breskve, mango i med.
GASTRONOMSKI SAVET: Preporučuje se uz thai hranu, plodove mora, ćuretinu sa
mlincima ili piletinu sa grilovanim povrćem.
Vrhunsko
suvo crveno vino sa zašticenim geografskim poreklom iz rejona Cotes
du Rhone. Ovo vino se proizvodi od 13 sorti grožđa i to 8 vrsta
crnog grožđa i5 vrsta belog grožđa. Ovo je tradicionalno vino
Papa.Odležava u hrastovim bačvama 6 meseci.
OSOBINE: Intenzivne crvene
boje sa ljubičastim odsjajem na rubu čaše. Na mirisu ima puno
maline i kupine, dok je na ukusu veoma voćno i sveže što pored
maline i kupine daje i primesu bobičastog crvenog voca kao što je
borovnica i ribizla
GASTRONOMSKI SAVET: Preporučuje
se uz jagnjetinu, jaretinu ispod sača, biftek sa voćnim prelivima i
crvena mesa
Ovaj
Chardonnay odražava karakterističnost Monterey vinograda. Upotrebom prohromskih
tankova i cevi za hladjenje tankova, obezbedjen je ovakav ukus ovog vina koje na
završnici ima kremast ukus i ukus karamela, a pri tom ima vrlo hrskavu
kiselinu,koja ovom vinu daje potrebnu svežinu.
Ovo
vino odležava 9 meseci u Francuskom hrastu.
OSOBINE:
Vrlo
jasan,svetao i izbalansiran Chardonnay, sa ukusom sočnih jabuka, dinje i kruške i
završnicom koja podseća na krem brule (crème brûlée ).
Potiče
mešanje grožđa iz starih vinograda u Amador County i hladnijih vinograda u Paso
Robles-u i Sonoma County. Ima u sebi 25% Petit Syrah-a.
Odležava
12 meseci u francuskom hrastu.
OSOBINE:
Primamljiv, veoma lak za konzumiranje Zinfandel sa tipičnim kalifornijskim aromama ima izuzetnu dubinu i kompleksnost. Sadrži note jagode, kasis-a i šipurka iza čega slede arome crnog voća, slatkih začina i pržene vanile.
Kvalitetno suvo belo vino sa geografskim poreklom Zapadne Istre. Proizvodi se od sorte grozđa Malvazija Istarska 100%. Vino odležava u prohromskim tankovima što mu daje svežinu.
Osobine:
Ima svetlo žutu boju sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu se oseća bagremov cvet, blagi salanitet mora i citrusi. Na ukusu ima svežinu, mineralnost i buke cvetnog polja.
Gastronomski savet:
Preporučuje se kao vino uz plodove mora, kapisante, vongole, buzare bele, smuđa orli.
Vrhunsko
suvo belo vino koje se proizvodi kupažom više belih sorti grožđa
i to Pinot Blanc, Chardonnay i Picolit. Posle berbe i muljanja grožđa
ostavlja se da kratko macerira, a zatim ide na fermentaciju u malim
bačvama od Francuskog hrasta uz kontrolisanu temperaturu
fermentacije, gde zatim ostaje da odležava i sazreva na talogu
kvasca još 10 meseci. Zatim se vrši flaširanje i u flašama
odležava još minimum 3 meseca.
OSOBINE: Intenzivno žute boje. Na nosu veoma kompleksno, što je mešavina
belog cveća, vanile, citusa i kore limete. Na ukusu takođe
kompleksno sa izraženom mineralnošću, medovinom i vanilom.
GASTRONOMSKI SAVET: Preporučuje
se uz thai hranu, plodove mora, ćuretinu sa mlincima, piletinu sa
grilovanim povrćem ili uz smuđa orli.