Tamjanika Karma

Tamjanika Karma

Ovo je vrhunsko suvo, belo vino od Tamjanike , srpske autohtone sorte vinove loze.

OSOBINE:

Svetložute je boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu poigravanje aroma sa prelazima od leprsavih cvetnih i muskatnih nota do zrele vocnosti koja vinu daje dozu ozbiljnosti.

GASTRONOMSKI SAVET:

Preporučuje se uz bela mesa , salate i riblje specijalitete.

Temperatura serviranja: 8-10 C  alc 12%

Cena: 1.320 din.

BAF Blanc de Blanc

BAF Blanc de Blanc

Ovo je kvalitetno suvo, belo vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom dve sorte i to Grenache Beli i Colombard.

OSOBINE:

Svetložute je boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu veoma intenzivno na poljsko cveće sa primesom citrusnih nota. Na ukusu lagano, neopterćujuće, pitko sa intenzivnim citrusnim notama ananasa i limete.

GASTRONOMSKI SAVET:

Preporučuje se kao aperitivno vino, na cašu bez hrane, a kada se služi uz jelo savetuju se u kombinaciji sa laganim salatama, gavunima, karpaćom od lososa.

Temperatura serviranja: 8-10 C

Cena: 1.300 din.

BAF Chablis

BAF Chablis

Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%. Odležao u prohromskim tankovima.

OSOBINE:

Svetložute boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu se oseća mineralnost svežina i blagi miris ananasa. Na ukusu svež, citrusan, sa ukusom ananasa i limete.Izrazito kremaste strukture

GASTRONOMSKI SAVET:

Preporučuje se uz ostrige, rakove sa puterom od belog luka, špagete sa vongolama ili školjke.

Temperatura serviranja: 10-12 C

Cena: 3.600 din.

BAF Chablis 1 er Cru

BAF Chablis 1 er Cru

Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%. Odležao u barrique buradima od francuskog hrasta 6 meseci.Dolazi iz vinograda Vallons.

Osobine:

Intenzivno žute boje. Na mirisu veoma citrusnih tonova sa primesom vanile, badema i lešnika. Na ukusu jako puterkast sa tonovima citrusa, manga i prezrelog voća.

Gastronomski savet:

Preporučuje se uz krabe sa sosom od vrganja, dimljenog basa, dimljenu pastrmku ili ribu list.

Temperatura serviranja: 10-12 C 

Cena: 6.100 din.

Spumante Brut Valle Calda

Spumante Brut Valle Calda

Dolazi nam iz Italije , regije Veneto. Osvežavajuće prirodno gazirano, penušavo vino.Proizvodi se od sorte Garganega

Osobine:

Intenzivno zlatno žute boje.Na ukusu vrlo osvežavajuće,sa notama citrusa i mineralnosti

Sadržaj alkohola:

11%vol


Cena: 1.000 din.

BAF Chablis Grand Cru

BAF Chablis Grand Cru

Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije.Proizvodi se od sorte grozdja Chardonnay 100%.Odlezao u barrique buradima od francuskog hrasta 12 meseci.Dolazi iz vinograda Valmur

Osobine:

Intenzivno žute boje. Na mirisu veoma citrusnog mirisa sa primesom vanile, badema, lešnika, meda i pčelinjeg saća. Na ukusu jako puterkast sa ukusom meda, vanile i bagrema.

Gastronomski savet: 

Preporučuje se uz stare kravlje sireve, brie sir, kozice, jastoga, dimljenu ćuretinu, dimljenu piletinu, mladu piletinu sa tartufima

Temperatura serviranja: 10-12 C

Cena: 9.800 din.

BAF Chardonnay

BAF Chardonnay

Radi se o kvalitetnom suvom belom vinu sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%.

Osobine:

Svetložute boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu veoma intenzivnog citrusnog tona tipičnog za sortu. Na ukusu je veoma mineralan, a preovlađuje citrusni ton dok je istovremeno veoma kremast i živahan.

Gastronomski savet:

Preporučuje se uz sve vrste rečnih riba, brancina, paste sa belim sosevima, ćuretinu u mlincima.

Temperatura serviranja: 10-12 C

Cena: 1.300 din.

BAF Cuvee Rose

BAF Cuvee Rose

Kvalitetno suvo roze vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom dve sorte i to Grenache Crveni i Cicault.

Osobine:

Svetlocrvene je boje sa rubin odsjajem. Na mirisu veoma intenzivan miris cveća i šumskog voća. Na ukusu lagano, neopterćujuće, pitko sa intenzivnim voćnim notama. 

Gastronomski savet:

Savetuje se kao aperitivno vino, na čašu bez hrane, a kada se servira uz jelo dobro se slaže sa salatama sa pilećim mesom, cezar salatom, pilećim i ćurećim belim mesom, kao i sa pastom milaneze. 

Temperatura serviranja: 12-14 C

Cena: 1.300 din.

BAF Cuvee Rouge

BAF Cuvee Rouge

Izuzetno kvalitetno suvo crveno vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom tri sorte i to Grenache Crveni, Merlot i Cabernet Sauvignon.

Osobine:

Svetlo crvene boje sa ljubičastim odsjajem na rubu čaše. Na mirisu veoma intenzivno šumsko voće, borovnica i drenjina, dok na ukusu ima i primesa začina od kojih dominira crni biber.

Gastronomski savet:

Preporučuje se kao vino na času bez ikakve hrane, a inače se dobro slaže sa karpaćom od bifteka, ćuretinom u mlincima, teletinom ispod sača, kao i jaretinom.

Temperatura serviranja: 16-18 C

Cena: 1.300 din.

Botter Pinot Grigio

Botter Pinot Grigio

Vrhunsko suvo belo vino koje potiče iz regije Venetto u Italiji. Proizvodi se od sorte grožđa Pinot Grigio 100%.Inače je to crvena sorta grožđa koja daje vrhunska bela vina.

OSOBINE:
Svetlo žute boje. Na nosu preovlađuju note dinje i kandiranog voća. Na ukusu prezrele breskve, mango i med.

GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se uz thai hranu, plodove mora, ćuretinu sa mlincima ili piletinu sa grilovanim povrćem.

Temperatura serviranja: 10-12 C

Cena: 1.400 din.

Chateauneuf du Papes Bonpas

Chateauneuf du Papes Bonpas

Vrhunsko suvo crveno vino sa zašticenim geografskim poreklom iz rejona Cotes du Rhone. Ovo vino se proizvodi od 13 sorti grožđa i to 8 vrsta crnog grožđa i5 vrsta belog grožđa. Ovo je tradicionalno vino Papa.Odležava u hrastovim bačvama 6 meseci.

OSOBINE:
Intenzivne crvene boje sa ljubičastim odsjajem na rubu čaše. Na mirisu ima puno maline i kupine, dok je na ukusu veoma voćno i sveže što pored maline i kupine daje i primesu bobičastog crvenog voca kao što je borovnica i ribizla

GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se uz jagnjetinu, jaretinu ispod sača, biftek sa voćnim prelivima i crvena mesa

Temperatura serviranja: 18-22 C

Cena: 6.900 din.

COCCHI AMERICANO ROSA 0.75 L

COCCHI AMERICANO ROSA 0.75 L

Dolazi iz Italije , regija Piedmont.


Sorta : Brachetto , Malvasia


Sadrzaj alkohola : 16,5 %


Cena: 2.250 din.

Francis Ford Coppola Diamond Chardonnay

Francis Ford Coppola Diamond Chardonnay

Ovaj Chardonnay odražava karakterističnost Monterey vinograda. Upotrebom prohromskih tankova i cevi za hladjenje tankova, obezbedjen je ovakav ukus ovog vina koje na završnici ima kremast ukus i ukus karamela, a pri tom ima vrlo hrskavu kiselinu,koja ovom vinu daje potrebnu svežinu.

Ovo vino odležava 9 meseci u Francuskom hrastu.


OSOBINE:

Vrlo jasan,svetao i izbalansiran Chardonnay, sa ukusom sočnih jabuka, dinje i kruške i završnicom koja podseća na krem brule (crème brûlée ).


Temperatura serviranja: 10-12"C

Cena: 2.950 din.

Francis Ford Coppola Directors Cut Zinfandel

Francis Ford Coppola Directors Cut Zinfandel


Potiče mešanje grožđa iz starih vinograda u Amador County i hladnijih vinograda u Paso Robles-u i Sonoma County. Ima u sebi 25% Petit Syrah-a.  

Odležava 12 meseci u francuskom hrastu.



OSOBINE:

Primamljiv, veoma lak za konzumiranje Zinfandel sa tipičnim kalifornijskim aromama ima izuzetnu dubinu i kompleksnost. Sadrži note jagode, kasis-a  i šipurka iza čega slede arome crnog voća, slatkih začina i pržene vanile.


Temperatura serviranja 18-20 C


Cena: 3.600 din.

Kabola Malvazija

Kabola Malvazija

Kvalitetno suvo belo vino sa geografskim poreklom Zapadne Istre. Proizvodi se od sorte grozđa Malvazija Istarska 100%. Vino odležava u prohromskim tankovima što mu daje svežinu.

Osobine:

Ima svetlo žutu boju sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu se oseća bagremov cvet, blagi salanitet mora i citrusi. Na ukusu ima svežinu, mineralnost i buke cvetnog polja.

Gastronomski savet:

Preporučuje se kao vino uz plodove mora, kapisante, vongole, buzare bele, smuđa orli.

Temperatura serviranja: 10-12 ̊C

Cena: 1.740 din.

Livio Felluga illivio

Livio Felluga illivio

Vrhunsko suvo belo vino koje se proizvodi kupažom više belih sorti grožđa i to Pinot Blanc, Chardonnay i Picolit. Posle berbe i muljanja grožđa ostavlja se da kratko macerira, a zatim ide na fermentaciju u malim bačvama od Francuskog hrasta uz kontrolisanu temperaturu fermentacije, gde zatim ostaje da odležava i sazreva na talogu kvasca još 10 meseci. Zatim se vrši flaširanje i u flašama odležava još minimum 3 meseca.

OSOBINE:
Intenzivno žute boje. Na nosu veoma kompleksno, što je mešavina belog cveća, vanile, citusa i kore limete. Na ukusu takođe kompleksno sa izraženom mineralnošću, medovinom i vanilom.

GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se uz thai hranu, plodove mora, ćuretinu sa mlincima, piletinu sa grilovanim povrćem ili uz smuđa orli.

Temperatura serviranja: 12-14 C

Cena: 4.650 din.

Prikazujem 1 do 16 od 26 (2 Stranice)