Vrhunsko suvo crveno vino koje dolazi iz čuvene regije Rioja u Španiji. Proizvodi se kupažom više sorti i to Tempranillo 70%, Garnacha 20%, Mazzuelo 7% i Graciano 3%. Način proizvodnje je specifičan: sve sorte se odvojeno fermentišu u velikim hrastovim bačvama 24 dana sa paralelnom maceracijom. Fermentacija se izvodi sa prirodnim kvascima. Nakon toga vina se kupažiraju i odležavaju još 24 meseca u francuskim barrique buradima. Zatim se vino flašira i odležava u boci još 12 meseci pre izlaska na tržište.
OSOBINE:
Ljubičasto crvene boje sa narandžastim odsjajem na rubu čaše. Na
mirisu preovlađuje prezrelo crveno bobičasto voće i divna vanila.
Na ukusu preovlađuju suve šljive, crveno bobičasto voće i začini,
a dominira zeleni biber.
GASTRONOMSKI SAVET:
Savetujemo da se konzumira uz biftek sa zelenim biberom,
mesom divljači, biftekom u curry sosu ili piletinom sa suvim
šljivama.
Temperatura serviranja: 18-20 C